NEW SINGLE ONE REVOLUTION BAND

17-04 ONE REVOLUTION BAND (NL) BRENGT NIEUWE TUNE 'HAPPY' UIT

ONE REVOLUTION - De track is de eerste in een reeks van vier die samen de EP Jah Love gaan vormen. In de loop van 2018 volgen Feeling Irie, te karakteriseren als Raggamuffin, Humanity (roots reggae) & Jah Love (Nyabinghi rhythm). Er liggen naast de vier tracks voor de EP nog talloze nummers klaar.
 
One Revolution Band, new tune 'Happy'
 

 
Na de release van het eerste album ‘ Calm Down’  (2017) met 14 reggae endancehall songs, brengt Aboubacar Soumah (artist name One Revolution) nu een nieuwe single uit ‘ Happy’. Hiermee brengt One Revolution echte palm tree vibes en summer feelings. Waar Aboubacar op zijn eerste album deels in zijn eigen taal zong, brengt hij zijn boodschap op Happy volledig in het Engels. De videoclip verschijnt in de loop van april. 

Beluister hier de nieuwe single:
https://soundcloud.com/aboubacar-soumah-608227821
One Revolution, new tune 'Happy'
Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via onder meer Augustin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee.  Aboubacar verliet zijn vaderland op jonge leeftijd om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia (percussie en zang) met onder meer Dounia Percussion. Hij kwam in 2015 naar Belgie en stond sinds die tijd op diverse podia in Luxemburg, Belgie, Duitsland, Groot-Britannie  en Nederland.
​  
Mijn levensgeschiedenis dwingt mij te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee, aldus Aboubacar.
 

 
 

 
 

One Revolution Band in London

Belcrum beach

One Revolution in de pers.

 
23. jul, 2017

Belcrum Beach een avond lang klein Jamaica

 0

BREDA – Zaterdag 15 juli trekt Belcrum Beach wat extra palmbomen uit de kast en worden de hangmatten allemaal aan de kant geschoven.

Die avond is het tijd voor een heerlijk avondje kneiterstrakke reggae met One Revolution & Rosjahfari Band. Deze band speelt vanaf 21.30 uur. Trek je dansboots aan en kom van tevoren vast in de stemming met DJ Arend van Velvet Breda die vanaf 17 uur een speciale set Northern Soul-muziek draait. Uiteraard is Mies en Plage aanwezig met een heerlijke daghap.

One Revolution & Rosjahfari Band speelt reggae, reggae dub en dancehall.

Frontman van deze band is Aboubacar Soumah (One Revolution) uit Guinee. Deze Afrikaan verdiepte zich al op jonge leeftijd in de Afrikaanse percussie. Hij kreeg onder meer les van de bekende percussionist Austin Pakata.

De ritmes verwerkt Aboubacar in zijn reggae en dancehall nummers. One Revolution maakte de cd Calm Down en op Belcrum Beach speelt de band ook een aantal tracks van het nieuwe album dat later dit jaar uitkomt. De band timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg en treedt zeer regelmatig op.

De entree op Belcrum Beach is gratis.

De ‘beach’ zit aan Veilingkade 12A.

 
23. jul, 2017

05-07 ONE REVOLUTION BRENGT SAMEN MET ROSJAHFARI BAND REGGAE KLANKEN OP HET STRAND IN BREDA!

 
15 July  |  Belcrum Beach, Breda
 

 
 
 

 
One Revolution & Rosjahfari Band speelt reggae, reggae dub en dancehall. Frontman Aboubacar Soumah (One Revolution), afkomstig uit Guinee, brengt samen met Rosjahfari Band (Suriname, Nederland, Belgie) warme, energieke en dansbare klanken van Aboubacars album, getiteld Calm Down en speelt voor het eerst een aantal nieuwe tracks van het album dat later dit jaar gaat uitkomen. Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry
 
Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via Austin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee en inmiddels woonachtig in Frankrijk. Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal. Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia met onder meer Dounia Percussion & stond hij op podia in Luxemburg, Duitsland, Nederland en Belgie.

Niet alleen dat, Aboubacar schreef en componeerde zijn eigen reggae & dancehall nummers en bracht deze uit op cd. Inmiddels staat hij samen met Rosjahfari op het podium, een band die al jaren aan de weg timmert en zeer regelmatig optreedt.
 
* Advertisement - Interested ?
 

 
 
 
 
23. jul, 2017

Avond vol reggae op Belcrum Beach

 0

BREDA – Op zaterdag 15 juli verzorgt de reggaeformatie One Revolution & Rosjahfari Band vanaf 21.30 uur een gratis toegankelijk optreden op Belcrum Beach aan de Veilingkade 12-A in Breda.

One Revolution & Rosjahfari Band speelt reggae, reggae dub en dancehall. Frontman van deze band is Aboubacar Soumah (One Revolution) uit Guinee. Deze Afrikaan verdiepte zich al op jonge leeftijd in de Afrikaanse percussie. Hij kreeg onder meer les van de bekende percussionist Austin Pakata. De ritmes verwerkt Aboubacar in zijn reggae en dancehall nummers. One Revolution maakte de cd Calm Down en op Belcrum Beach speelt de band ook een aantal tracks van het nieuwe album dat later dit jaar uitkomt. DJ Arend draait vanaf 17.00 uur een speciale set Northern Soul-muziek. FOTO ONE REVOLUTION

Interview met Aboubacar Soumah in het Brabants Nieuwsblad.

 

Topact naar De Klomp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETTEN-LEUR - Jac. van Dongen, de enthousiaste gastheer van De Klomp aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur heeft weer een spectaculair en grenzen overschrijdend optreden in petto. Op zaterdag 1 april, en dat is geen grap, komt Aboubacar Soumah met zijn formatie One Revolution naar de thuishaven van Van Dongen. Voor de Nederlandse presentatie van het gloednieuwe album Calm down.

Tijdens de album release in Senegal was er sprake van een golf van enthousiasme. De verwachting is gerechtvaardigd, dat dat ook in De Klomp het geval zal zijn. De geluidsdrager staat vol met reggae & dancehall songs, die lekker in het gehoor liggen en toch een unieke sound hebben. One Revolution is erg bekend in West-Afrika en de frontman Aboubacar Soumah heeft ook een speciale reden om Nederland te gaan veroveren vanuit Etten-Leur. Zijn vrouw Ina de Weert is immers van Etten-Leurse origine. Samen wonen ze in Hoogstraten..

Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via Austin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee en inmiddels woonachtig in Frankrijk. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia met onder meer Dounia Percussion. In Senegal ontmoette hij zijn vrouw tijdens een djembestage. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf opgebouwd: hij geeft Afrikaanse muziek- en dansworkshops op scholen en voor bedrijven. Niet alleen dat, Aboubacar schreef en componeerde 14 fantastische reggae & dancehall nummers, richtte One Revolution op.

Op de vraag wat Aboubacar zelf zijn mooiste nummer vindt, schudt hij zijn hoofd. "Peace & Love? General? Pakata? Calm down? Mama Africa? Wow, allemaal he". Welk repertoire op het album vind hij het mooist ? Zijn ogen glanzen…." Ja misschien dan toch de reggaesongs. Aan de andere kant: in de dancehall nummers zit wel veel dynamiek. Ik ben wel een revolutionair", zegt Aboubacar. Zijn levensgeschiedenis dwingt hem te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. "Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee. Zij doen niets voor mijn volk en dat doet mij pijn".

Als Aboubacar internationaal doorbreekt wil hij graag wat voor anderen doen. "Mijn eerste project zou een ziekenhuis in Conakry zijn en daarna meer ziekenhuizen in Guinee. Met goede geneeskundige hulp en voldoende medicijnen. Ook zou ik scholen willen bouwen en inrichten, docenten willen opleiden en ervoor zorgen dat ze goed betaald worden. Mijn leven is een missie, namelijk het helpen van mensen die minder hebben dan ik en niet de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen. Kansen die ik wel heb gekregen".

One Revolution bestaat uit: Wouter op de bas, Gijs op drums en keyboard, Sander o gitaar, Gilles op drums en Ina op de conga’s. Songs van het album Calm Down van One Revolution zijn te vinden op spotify en itunes. Meer info over Aboubacar: www.aboubacarsoumah.com . Het optreden in De Klomp begint om negen uur.

One Revolution met album Calm Down

ETTEN-LEUR – Jac. van Dongen, de enthousiaste gastheer van De Klomp aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur heeft weer een spectaculair en grensoverschrijdend optreden in petto. Op zaterdag 1 april, en dat is geen grap, komt Aboubacar Soumah met zijn formatie One Revolution naar de thuishaven van Van Dongen voor de Nederlandse presentatie van het gloednieuwe album Calm down.

Tijdens de albumrelease in Senegal was er sprake van een golf van enthousiasme. De verwachting is gerechtvaardigd, dat dit ook in De Klomp het geval zal zijn. De geluidsdrager staat vol met reggae & dancehall songs, die lekker in het gehoor liggen en toch een unieke sound hebben. One Revolution is erg bekend in West-Afrika en de frontman Aboubacar Soumah heeft ook een speciale reden om Nederland te gaan veroveren vanuit Etten-Leur. Zijn vrouw Ina de Weert is immers van Etten-Leurse origine. Samen wonen ze in Hoogstraten..

Rasta

Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via Austin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee en inmiddels woonachtig in Frankrijk. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Ziekenhuis

Als Aboubacar internationaal doorbreekt, wil hij graag wat voor anderen doen. “Mijn eerste project zou een ziekenhuis in Conakry zijn en daarna meer ziekenhuizen in Guinee. Met goede geneeskundige hulp en voldoende medicijnen. Ook zou ik scholen willen bouwen en inrichten, docenten willen opleiden en ervoor zorgen dat ze goed betaald worden. Mijn leven is een missie, namelijk het helpen van mensen die minder hebben dan ik en niet de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen. Kansen die ik wel heb gekregen.”

Meer info over Aboubacar: www.aboubacarsoumah.com. Het optreden in De Klomp begint om 21.00 uur.