Press info

 Biografie One Revolution

Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via onder meer Augustin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee.  Aboubacar verliet zijn vaderland op jonge leeftijd om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia (percussie en zang) met onder meer Dounia Percussion. Aboubacar trouwde met de Nederlandse Ina de Weert in Conakry. Hij kwam naar Belgie en stond op diverse podia in Luxemburg, Luik, Keulen en Amsterdam. In de bijna twee jaar dat Aboubacar in Hoogstraten woont schreef en componeerde hij 14 fantastische reggae & dancehall nummers, richtte One Revolution op: reggae & dancehallband en nam zijn eerste album op: Calm Down.  Inmiddels wonen Aboubacar en Ina in Nederland.

Mijn levensgeschiedenis dwingt mij te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee, aldus Aboubacar.

Aboubacar bracht in het voorjaar van 2018 de track Happy uit. Daarna volgde de EP Boubalicious met 4 live tracks.  Het creatieve proces in zijn brein stroomt als een wilde rivier. Het bruist en het stoomt. Het spat en het springt.  Songs van het album Calm Down van One Revolution zijn te vinden op spotify en itunes.  

One Revolution Band is te boeken voor festivals en andere podia.

CD, Calm down from One Revolution is to buy in our webshop on this website, or in Itune store or on Spotify. Listen One Revolution on: https://soundcloud.com/aboubacar-soumah-608227821

at Randrock