Press info

 Biografie One Revolution

Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie via onder meer Augustin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee.  Aboubacar verliet zijn vaderland op jonge leeftijd om zijn geluk te beproeven in Senegal.

Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op de podia (percussie en zang) met onder meer Dounia Percussion. Aboubacar trouwde met de Nederlandse (maar woonachtig in Belgie) Ina de Weert in Conakry. Hij kwam naar Belgie en stond op diverse podia in Luxemburg, Luik, Keulen en Amsterdam. In de bijna twee jaar dat Aboubacar in Hoogstraten woont schreef en componeerde hij 14 fantastische reggae & dancehall nummers, richtte One Revolution op: reggae & dancehallband en nam zijn eerste album op: Calm Down.  

Mijn levensgeschiedenis dwingt mij te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee, aldus Aboubacar.

Aboubacar heeft al weer 8 nieuwe tracks geproduceerd voor de volgende cd, waarvan de studio-opnames in september 2017 starten. Het creatieve proces in zijn brein stroomt als een wilde rivier. Het bruist en het stoomt. Het spat en het springt.  Songs van het album Calm Down van One Revolution zijn te vinden op spotify en itunes.  

One Revolution & Rosjahfari band zijn te boeken voor festivals en andere podia.

CD, Calm down from One Revolution is to buy in our webshop on this website, or in Itune store or on Spotify. Listen One Revolution on: https://soundcloud.com/aboubacar-soumah-608227821